duminică, 28 iulie 2013

Definitia unei mame...

Definitia unei mame...
Articol realizat in colaborare cu Dyu ^.^.
Dyu's part:
Mama- Stii, e persoana aceea care e cea mai importanta in viata noastra. Cea care ne da viata, care ne creste, care are cea mai mare grija de noi, persoana care din iubire pentru noi ar fi in stare sa-si dea si viata. Multi dintre noi nu o pretuim cand o avem langa noi.  La varsta adolescentei, tuturor ni se pare ca mama, cateodata, e prea cicalitoare, prea grijulie si ca se comporta cu noi de parca suntem inca copii mici, dar face asta pentru binele nostru. Nu ar suporta ca noi sa patim ceva. Stiu si mamele cum e sa fii adolescent si ca tentatile sunt foarte mari. De aceea isi fac ele griji pentru noi. Este langa tine tot timpu si iti ofera tot sprijinul ei.
E acolo cand ai nevoie, cand plangi, cand razi, cand esti fericit, cand esti bolnav, cand ai probleme. Si nu te judeca cum fac altii. E cea mai buna prietena. Iti da sfaturi fara sa le ceri, iti spune ce-i bine si ce-i rau. Te invata sa fii un om bun.Mama este singura persoana fara care nu as mai putea trai.

“Inima de mama e singurul loc din lume unde va puteti refugia, chiar cand parul va e carunt. Ferice de aceia carora le mai traieste mama.”  - Ad. Stifter

Dumi:
O mama,in adevaratul sens al cuvantului,e acea prezenta permanenta alaturi de tine,de la inceputul vietii tale,si pana la sfarsitul vietii ei.De multe ori,in perioada adolescentei,multi cred ca nu e in stare sa inteleaga prin ce trec ei la momentul respectiv.Chiar daca nu-ti cunoaste situatia pe deplin,stie instinctiv ce e mai bine pentru tine,pentru ca mai presus de toate,ea te cunoaste mai bine decat oricine.Respecta-ti mama ca pe un parinte,vorbeste cu ea ca si cu un prieten,si trateaz-o cu aceeasi grija si rabdare cu care ea te-a tratat pe tine,inca de cand te-ai nascut.Vei observa pe parcursul vietii tale,ca in personalitatea ta,se reflecta sfaturile ei,si parti ale caracterului ei.Apreciaza-ti mama,pentru daca maine o pierzi,vezi vedea cat de mult inseamna.
 Atunci cand toate felinarele din jurul tau se vor stinge,se va evidentia lumanarea,care a fost langa tine dintotdeauna dar n-ai fost in stare sa o vezi,orbit de celelalte lumini.Niciodata sa nu subestimezi puterea unei mame,pentru ca iubirea fata de copii ei e cea mai puternica sursa de energie din care se alimenteaza constant.
  Sa nu-ti fie rusine sa-i spui ca o iubesti,pentru indiferent de ce ai face pentru ea,nu va fi echivalentul unui "Te iubesc",sincer.Niciodata nu iti va cere nimic,dar oricum,nimic nu ar putea compensa grija si dragostea purtata de ea,de-a lungul timpului.

“Cum ati putea voi banui cate lumi misuna intr-o raza de soare, cate lupte se dau intr-o gaura de furnici, cate dureri ascunde o inima de mama trudita si cate daruri se pot naste intr-un suflet de copil!” -  Panait Istrati



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu